Trivić: Schmidt je pomogao Dodiku! CIK falsifikovao falsifikovane izbore!

Vijesti 16. nov 202220:48 3 komentara
N1

Milorad Dodik (SNSD) jučer je zasjeo na poziciju predsjednika enititeta RS. Njegova ljuta protivnica Jelena Trivić (PDP) naziva ga "lažnim predsjednikom koji je morao pokrasti izbore da je porazi". Gostujući u Pressingu, Trivić je još jednom iznijela svoje viđenje o tome kako je došlo do Dodikove pobjede, tvrdeći da je u svemu upletene prste imala i međunarodna zajednica.

Sporno je ostalo, tvrdi Jelena Trivić u Pressingu, čak 68.000 glasova.

“Postoji bitna informacija koja se pojavila na dan kada je CIK donosio odluku”

“Statistički je nemoguće da, primjerice, postoji enklava u Zvorniku gdje smo Dodik i ja tu negdje, a na ostatku biračkim mjesta da je opšta katastrofa za mene. Ne samo da je SNSD organizovana mafijaška struktura koja je organizovala pljačku izbora, nego sad imate i u CIK- u falsifikovanje falsifikovanih izbora!”, poručuje ona, dok postavlja pitanje zašto CIK nije objavio izvještaj Glavnog centra za brojanje?

Vjeruje da su CIK i Sud BiH pod političkim pritiskom donijeli odluke o tome da ne ponište izbore.

“Šta je pozadina toga i ko je s kim sjeo, ja samo mogu da nagađam. Mnogi u javnosti su stekli utisak da je to uradio i dio međunarodne zajednice”, priča Trivić.

Potom, navodi i kako postoji bitna informacija koja se pojavila na dan donošenja pomenute odluke CIK-a.

“Radi se o portalu s kojim Suad Arnautović na neki način ima kontakt. Radi se o podatku da je kontrolno brojanje utvrdilo da je meni ukradeno 13.000 glasova. Da je plasiran taj podatak u javnost pred sjednicu CIK-a, oborio bi čitav proces. Ta vijest je trebala izaći u 12 sati i nije izašla. Tada sam znala da je nešto prelomljeno”, prisjetila se.

Dodiku, koji je jučer preuzeo dužnost predjsednika RS, kaže kako nikada neće priznati pobjedu.

“Kakav je to ‘veliki baja’ koji je iza sebe u koaliciji na izborima imao deset stranaka a morao je da krade? Ubjeđena sam da se ovo neće završiti njegovim polaganjem zakletve”, rekla je Trivić, napominjući da je opozicija predala i tužbu u Tužilaštvo BiH za krivično djelo organizovana izborna krađa.

“Ucijenjeni Dodik je za neke faktore izvana najbolji Dodik”

U odnosu na prethodne cikluse, za koje također tvrdi da su bivali pokradeni, ovaj se razlikuje, navodi ona, po tome što je ‘CIK priznao da se desila krađa’.

“Ucijenjeni Dodik je za neke faktore izvana najbolji Dodik”, rekla je napominjući na riječi visokog predstavnika Christiana Schmidta ‘da su se desile sitne nepravilnosti’.

Stoga, zatražili smo dodatno pojašnjenje: Da li sa ovom izjavom tvrdi da je Schmidt podržao Dodika?

“Da! Rekao je da je bilo manjih nepravilnosti, ali hajde da to privedemo kraju”, navela je Trivić.

Kada je riječ o pomoći Dodiku, podsjetimo, Trivić se nedavno oglasila sa optužbama na račun stranačkog kolege Draška Stanivukovića da je radio isto.

Gostovanje u Pressingu bio je prvi istup Jelene Trivić nakon tvrdnji o banjalučkom gradonačelniku, stoga smo zatražili dokaze. Detalje čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare