Trivić za N1: Ako zaoštravate, zaoštrite do kraja, odcijepite se

Vijesti 21. jun 202318:16 0 komentara

Jača li ili slabi opoziciju svojim djelovanjem u Republici Srpskoj i ko stoji iza Narodnog fronta za N1 je govorila njegova osnivačica Jelena Trivić.

Razgovor je započeo komentiranjem današnjih odluka NSRS o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku.

“Sve je ovo jedna produkovana kriza od strane režima RS i djelom međunarodne zajednice. Argumentiraću to, sve stranke iz RS uključujući i mene su izašle pod uslovima jer nije bilo budžeta, budžet je nametnuo visoki predstavnik i sve stranke su izašle na izbore.
Ako već idete tako, ako zaoštravate, zaoštrite do kraja. Odcijepite se! To je već punoljetno obećanje režima, ne znam ni koje po redu. Ne vidim svrhu današnje posebne sjednice osim prouzrokovanja krize. Moram reći i da dio međunarodne zajednice tome doprinosi svojim neprincipjelnim stavovima. Kada je Schmidt nametnuo odluku za finansiranje izbora trebao je donijeti i odluku o elektronskom glasanju i ostalim poboljšanjima izbornog procesa. Izbori za predsjednika RS su bili sve nego regularni fer i pošteni. I on je pričao o manjim nepravilnostima i donio Dodiku pobjedu, oni sada imaju problem sa njim i on ima problem sa njima. Ono što je problem za narod je što uvučena cijela RS, svi mi ćemo biti izolovani zbog spašavanja kože jednog čovjeka.” kazala je Trivić.

Da li postoji tema zbog koje bi pristali na razgovor sa Miloradom Dodikom?

“On je lažni predsjednik za većinu građana RS, njegov je mandat baziran na izbornoj korupciji i samim tim je nelegitiman. Jedinstvo na koje se poziva uvijek je razgrađivao on. Naziva nas pogrdnim imenima i sa njim više nema razgovora. Narodni front će svoje stavove iznositi u NSRS koja je predviđeno mjesto za to.” dodala je.

O teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi RS Trivić je kazala da nije u fazi kada joj prijeti bankrot.
“Veliko zaduživanje se ne vidi u efektima poput povećanja BDP-a, ono zbog čoga se zadužujemo je najviše javna potrošnja. Trenutno ne znamo gdje taj novac koji dođe ode.” kazala je.

Trivić je u razgovoru još jednom naglasila da je Draško Stanivuković uz SNSD i Milorada Dodika i kazala da je ta stranka jedini legitiman politički protivnik njene stranke. Sa ostalima je, kako je rekla, stranka spremna sarađivati u eventualnim koalicijama na nekim od izbora ali i ukazala da mnoge kontroliše upravo Milorad Dodik.

Na pitanje ko stoji iza njene stranke kazala je da stoje ljudi sa željom i vjerom u RS i BiH oni koji žele da se bore protiv sadašnjeg režima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!