Tuga i nevjerica nakon smrti tinejdžerke u Sarajevu: Oglasili se roditelji i škola koju je pohađala

Vijesti 15. okt 202423:14 0 komentara
Pixabay/N1

Vijest da je u Sarajevu preminula 16-godišnja djevojka potresla je cijelu javnost, a pogotovo članove porodice, prijatelje i poznanike. Od preminule tinejdžerke mnogi se opraštaju na društvenim mrežama izražavajući nevjericu zbog svega što se desilo.

Podsjećanja radi, 16-godišnja djevojka je u pratnji roditelja otišla u privatnu stomatološku ordinaciju zbog velikih bolova u zubu. Nakon stomatološkog zahvata pogoršalo joj se zdravstveno stanje pa su je hitno uputili na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na kojem su ljekari uložili sve napore da je spase, međutim, nažalost, ishod je bio fatalan.

U Sarajevu preminula 16-godišnjakinja nakon stomatološkog zahvata, Tužilaštvo KS provjerava slučaj

Tačan uzrok smrti će pokazati obdukcija, a iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za N1 su potvrdili da rade provjere ovog slučaja i da ne mogu otkrivati više detalja budući da je u pitanju maloljetnica.

Otac preminule djevojke je objavio emotivnu poruku na društvenim mrežama:

“Dušo tatina, ljepotice moja, pola moje duše je otišlo s tobom kao i majkina. Uvijek ćeš nam biti u srcu, volimo te zauvijek”.

Pored brojnih oproštajnih poruka prijatelja, rodbine i poznanika, posljednji pozdrav tinejdžerki poslali su i iz osnovne škole koju je pohađala:

“Ruži nerascvjetaloj. Jednom će sve opet biti tmina. Sunce Sunce će kao gumicom izbrisano biti i nebo će nam biti glina. Ali, Onaj koji briše, obećanje je dao da ne postoji kraj. Opet će nutrina obući staro odijelo. Svjetlo će nam biti samo naše djelo. U beskraju kao vrutak tragovi mirisa tvog ispuniše svaki kutak vrta dženetskog, nerascvjetala Ružo naša. Na Ahiret je preselila naša bivša učenica. Neka joj dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur”, napisali su, a nekoliko riječi za svoju učenicu i školsku drugaricu imali su učenici i osoblje srednje škole i odjeljenje II3 koje je pohađala preminula tinejdžerka:

“Beskrajno tužni opraštamo se od tebe draga naša. U sjećanju ćemo nositi tvoj osmijeh i tvoju dobrotu, već nam nedostaješ”. 

Objavljena je i smrtovnica koju redakcija portala N1 neće objaviti iz poštovanja prema porodici i godinama preminule djevojke.

Preminula je 11. oktobra, a dženaza će biti klanjana sutra.

Redakcija N1 televizije i portala izražava najiskrenije saučešće porodici preminule djevojke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!