Turković i Ramić u Atlanti na skupu bh. dijaspore

Vijesti 05. dec 202110:30 3 komentara
Anadolija

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija za Sjevernu Ameriku Sabahudin-ef. Ćeman prisustvovali su manifestaciji "Domovino, uz tebe smo" u Atlanti.

Kulturno – vjerskom programu u Atlanti prisustvovao je i značajan broj bh. dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ramić je upoznao prisutne o stanju u domovini, te ukazao na važnost uključivanja bh. dijaspore u trenutno stanje u Bosni i Hercegovini.

Istakao je i značajnu ulogu mladih ljudi koji su završili školovanje i započeli svoj radni vijek u američkim institucijama.

Anadolija

Kako je kazao, radeći odgovorno i profesionalno svoje poslove, mogu puno pomoći i svojoj domovini.

Ramić je podsjetio i na veoma kompleksan period kroz koji prolazi Bosna i Hercegovina, te da dijaspora može u jednom izbornom ciklusu u potpunosti promijeniti trenutno stanje povratničke zajednice u entitetu RS.

Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine je prilika da se podigne svijest o važnosti njegovog obilježavanja.

Anadolija

Muftija za Sjevernu Ameriku Sabahudin Ćeman istakao je da će Islamska zajednica nastaviti pružati svaki vid podrške matičnoj državi.

Turković je pozvala sve Bosance i Hercegovce da učestvuju u procesima gdje se odlučuje i iskoriste svoje pravo, kako za Bosnu i Hercegovinu, tako i za Sjedinjene Američke Države.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare