Iz Tužilaštva BiH za N1 o tvrdnjama da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Vijesti 04. okt 202313:45 2 komentara
Aleksandar Vučić i Milan Radoičić (Tanjug)

Nakon informacije Tužilaštva Srbije da je Milan Radoičić oružje, koje je korišteno za napad na policiju na Kosovu, kupovao u Tuzli, za N1 oglasili su iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Naime, oni su na naš upit odgovorili:

“U Tužiteljstvu BiH nismo zaprimili akt ili informaciju od policijskih agencija o navedenom. Ako dobijemo provjeriti ćemo u okviru svojih ovlasti. Inače, prikupljanje obavještenja i eventualnih informacija o kaznenim djelima je u nadležnosti policijskih agencija”, kazao nam je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Radoičić je jučer saslušan i negirao je krivnju. Tereti se da je sa, za sada više nepoznatih lica, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti.

Oglasio se FUP o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo

No, kako je danas saopšteno sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora uslijed opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji AP КIM, navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare