Tuzla: Djeda Mrazevi se spustili s krova bolnice i dijelili djeci paketiće

Vijesti 29. dec 202213:47 1 komentar
BALANS

Pripradnici Interventne službe spašavanja Živinice obučeni u kostime Djeda Mraza, obradovali su danas svojom posjetom i paketićima mališane, hospitalizovane u Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla. S njima su bili i članovi Kluba ATV Konjuh, kao i članovi Gorske službe spašavanja Lukavac.

Na ovaj način su uljepšali teške bolničke dane mališanima koji su smješteni u UKC Tuzla, prenosi Balans.

Evo drugu godinu za redom organizujemo akciju podjele paketića djeci koja se nalaze ovdje u Dječijoj klinici UKC Tuzla. Veliko nam je zadovoljstvo da možemo akciju provesti na ovaj način da se Djeda Mrazevi puštaju sa krova zgrade i da djeci dijele paketiće, na šta su djeca reagovala sa oduševljenjem. Mi smo sretni da smo im barem malo uljepšali novogodišnje praznike“, istakla je Amina Hadžić iz Službe za spašavanje Živinice.

Djeci u UKC Tuzla danas je podijeljeno oko 100 novogodišnjih paketića.

Ovakav način podjele paketića djeci je već tradicionalan, to je nešto što će usrećiti i djecu i njihove majke koje ovdje s njima leže. Naravno sretni smo i mi uposlenici Dječije klinike“, kazala je Lejla Osmančević, načelnica Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPa

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare