Tuzlaci o navodima da je Radoičić kupio oružje u Tuzli: “Kako su pošteni, svašta se može desiti”

VIDEO 04. okt 202315:35 0 komentara

Milan Radoičić se teretio da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, BiH, koje mu je isporučivano na najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin (koje skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova), pa je kao vođa grupe sa više lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova. Reporter N1 je razgovarao sa Tuzlacima o ovom slučaju, a njihove reakcije pogledajte u videu.

Na pitanje reportera N1 kako komentarišu ove navode, većina građana, uglavnom, nije bila raspoložena za komentar. No, oni koji jesu, rekli su sljedeće:

To oni najbolje znaju, kako i šta…“, kratko je prokomentarisao jedan gospodin, dok je drugi bio malo više zainteresovan za komentar.

Ne bih o tome, to, gdje su nabavili oružje… To možete gdje god hoćete kupiti, ta kupovina ide. Meni je najviše indikativno da to oružje tamo, gdje je ta crkva, nije došao ovaj obični narod da preuzme oružje. Neko je računao – uzeće te puškice, pa će onda napraviti dešavanja naroda. Ali, vidite, narod je malo došao do pameti, ne uzima više niko tako lako puškice“, kaže ovaj Tuzlak.

Strašno sam se iznenadio i i pitam se, ne daj Bože da je to pripadnik našeg naroda, izdao iz magacina i trgovao. Kako su pošteni, svašta se može desiti“, zaključuje jedan od sagovornika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!