N1 i TV Nova udružuju snage u izbornoj noći: Izborni specijal pratite uživo od 19 sati na oba kanala

Vijesti 03. okt 202412:56 0 komentara
N1

Pred građanima je dan kada je vlast u rukama naroda, dan kada upravo oni odlučuju kome će povjeriti vođenje svojih lokalnih zajednica u naredne četiri godine. U nedjelju, 6. oktobra, nešto više od 3,4 miliona građana BiH, biraju novih 143 gradonačelnika i načelnika općina, te 3.200 članova općinskih i gradskih vijeća kao i skupštine distrikta Brčko, a na Novoj TV i N1 sve je spremno za intenzivno praćenje izbornog dana. Specijalna izborna emisija u nedjelju od 19.00 sati na oba kanala, gledateljima donosi mnoštvo zanimljivog sadržaja: specijalnu studijsku emisiju, rezultate izlaznih anketa, javljanja s ključnih lokacija širom Bosne i Hercegovine te zanimljive sagovornike koji će komentirati tok izbora.

Pod voditeljskom palicom poznatih prezentera Amine Hodžić, Nikole Markovića, Marijane Kršo i Vlade Marića, specijal donosi bogat i vizualno atraktivan studijski program sa zanimljivim gostima koji će, iz aspekta vlastite ekspertize, komentirati izborni proces i rezultate kako budu pristizali.

Tokom specijalne emisije izbore analizira politička analitičarka i ekonomska ekspertica prof. dr. Svetlana Cenić, a gost u studiju bit će i doc. dr. Veldin Kadić, profesor sigurnosnih i mirovnih studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Studijska emisija kontinuirano će donositi i javljanja uživo velike mreže iskusnih reportera koji će izvještavati iz različitih dijelova BiH, izbornih štabova i Centralne izborne komisije. Na više od 30 lokacija širom Bosne i Hercegovine, reporteri će s mjesta događaja iz minute u minute donositi prve reakcije političkih partija, izlazne ankete, reakcije javnosti, prve rezultate kao i sve ono što su kamere zabilježile tokom izbornog dana.

Kada je u pitanju vizualna atraktivnost samog izbornog programa, na N1 i TV Novoj gledatelji će imati atraktivni prikaz izbornih rezultata, koristeći grafike u proširenoj stvarnosti. Kroz pristizanje najnovijih i najvažnijih informacija s terena,  N1 i TV Nova gledateljima će omogućiti da u svakom trenutku budu informirani o toku izbora i prvim projekcijama u najvažnijim opštinama na svim nivoima vlasti.

Inače, ovi izbori biti će prvi u historiji Bosne i Hercegovine na kojima će se koristiti posebne izborne tehnologije, kako bi osigurale što veći integritet izbora. Izbori će biti provedeni temeljem važećeg Izbornog zakona i njegovih tehničkih izmjena koje je nametnuo visoki predstavnik međunarodne zajednice Christian Schmidt.

Specijalni izborni program ne propustite u nedjelju, 6. oktobra od 19 sati na N1 i TV Novoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!