U 36. godini preminuo Armin Smajlović

Vijesti 02. apr 202112:33 > 12:35 1 komentar
Udruženje "Oaza"

Armin Smajlović, direktor Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza", preminuo je u 36. godini života.

“Armin će ostati upamćen kao veliki humanista i borac za prava svih osoba sa invaliditetom, po neizmjernom doprinosu Udruženju ‘Oaza’ i predanom radu. Bio je najprije prijatelj, a tek onda radni kolega. Tvoja djela će zauvijek da žive. Dragi naš Armine, neka ti dragi Allah otvori svoja vrata i primi te u svoje džennetsko krilo, a porodici da sabura da izdrži ovoliku tugu i bol”, naveli su iz Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”.

Sa velikim bolom i još većom tugom obavještavamo sve naše članove, roditelje, volontere, prijatelje i partnere, da nas…

Posted by Udruženje Oaza on Thursday, April 1, 2021

Od Smajlovića su se oprostili i iz Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine “Sumero”.

“Vijest da nas je napustio Armin je gotovo nemoguća za prihvatiti. Kažu ‘izgubio bitku’, no za Armina će se zauvijek vezati desetine i stotine bitaka koje je vodio za dobrobit osoba sa invaliditetom, za bolji, pravedniji svijet, za više prilika i mogućnosti. Iza Armina su ostala djela, osmijesi koje je izmamio, suze radosnice na sportskim igrama Oaze, nepregledni svijet dobrote i radosti. Armin je bio najbolji od najboljih, bio je svjetlost, zvijezda, ljubav. Hvala ti za sve. Neka ti je laka zemlja bosanska”; naveli su.

Armin Smajlović (1984.-2021.) Vijest da nas je napustio Armin je gotovo nemoguća za prihvatiti. Kažu “izgubio bitku”,…

Posted by Savez Sumero on Friday, April 2, 2021

Od njega su se oprostili brojni prijatelji, kolege i rodbina.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare