U akciji “Storidž 2” pronađena improvizovana laboratorija i veća količina oružja

Vijesti 08. dec 202115:31 0 komentara
MUP RS

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine sprovode operativnu akciju "Storidž 2" u okviru koje je do sada uhapšeno 19 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela "Organizovani kriminalitet", u vezi sa "Neovlaštenim prometom opojnih droga", "Neovlašten promet oružjem i i vojnom opremom" i krivično djelo "Krijumčarenje ljudi".

Prilikom pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 eura, 70.000 KM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja, improvizovana laloratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima, kao i dva putnička motorna vozila.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i SIPA od ranih jutarnjih sati u više gradova u BiH su vršili akciju hapšenja osumnjičenih.

POVEZANE VIJESTI

Na području Gradiške uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

Organizovana kriminalna grupa, protiv koje policija danas sprovodi akciju “Storidž 2”, sumnjiči se da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!