U Bihaću počela izgradnja sigurne kuće

Vijesti 15. nov 202319:40 0 komentara
FENA

Grad Bihać je započeo projekt izgradnje Sigurne kuće za ugrožene kategorije stanovništva na lokalitetu Novo naselje. Sredstva za realizaciju osigurala je italijanska nevladina organizacija IPSIA u BiH, a zemljište i neophodnu projektnu dokumentaciju, dozvole, priključke struje i vode osigurala je Gradska uprava.

Objekat je socijalne namjene, a radove je danas obišao gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić u društvu predstavnika IPSIA u BiH i direktora Centra za socijalni rad Grada Bihaća.

“Radi se o projektu kojeg finansira Caritasa regije Milano, preko IPSIA BiH našeg strateškog partnera s kojim smo u Bihaću realizirali veliki broj projekata. To je objekat kojeg planiramo staviti u funkciju kao sigurnu kuću za žrtve porodičnog nasilja i druge socijalne kategorije stanovništva”, kazao je gradonačelnik Sedić.

Vrijednost projekta je oko 500.000 eura i trebao bi biti okončan do juna iduće godine.

“Projekt je namijenjen najranjivijim kategorijama stanovništva. To nisu samo sredstva IPSIA, već italijanske vlade i naroda”, kazao je Daniele Socciarelli iz IPSIA BiH.

Plan je da se objekat nakon izgradnje preda na upravljanje Centru za socijalni rad Grada Bihaća, te da se u prve dvije godine preko IPSIA BiH i drugih donatora osiguraju sredstva potrebna za nesmetano funkcionisanje, a poslije toga da u potpunosti bude prenesen na Grad Bihać.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!