U Bratuncu muzika u kafićima zabranjena 10. jula

Vijesti 07. jul 202109:11 0 komentara
Screenshot / YouTube TV Podrinje

U Opštini Bratunac donesena je naredba o zabrani muzike u ugostiteljskim objektima 10. jula 2021. godine.

Kako nam je potvrđeno iz ove opštine, muzika je zabranjena 10. jula 2021. do 13 sati zbog obilježavanja stradanja Srba u Podrinju

Opština Bratunac donijela je naredbu o zabrani izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima na području opštine Bratunac. Zbog nepoštovanja dozvoljene čujnosti, odnosno nivoa buke, u skladu sa propisima iz oblasti zaštite životne sredine i odredbi člana 15. Zakona o javnom redu i miru, zabranjuje se izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima (u zatvorenom i otvorenom prostoru) na području opštine Bratunac do daljnjeg“, navodi se u naredbi.

Na Gradskom groblju u Bratuncu biće služen parastos za sve poginule, nestale i ubijene srpske vojnike i civile iz srednjeg Podrinja i Birča, nastradale u posljednjem ratu. Parastos će biti služen i cvijeće položeno kod Spomen krsta 10. jula 2021. godine (subota) sa početkom od 11.00 časova, dok je pola sata kasnije predviđeno obraćanje zvaničnika i komemorativni program na Trgu Miloša Obilića“, saopćeno je iz Opštine Bratunac.

Takođe, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu da u subotu i nedjelju, 10. i 11. jula, na više magistralnih i regionalnih puteva bude zabranjen saobraćaj za teretna vozila koja imaju više od 3,5 tone mase, s ciljem bezbjednog obilježavanja komemorativnog skupa u Potočarima.

Saobraćaj će biti zabranjen 10. jula od 12.00 do 22.00 sata i 11. jula od 5.00 do 20.00 sati.

Podsjetimo, dan kasnije – 11. jula – obilježava se 26 godina od genocida u Srebrenici.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci devetnaest žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana u Memorijalnom centru Potočari je Azmir Osmanović, koji je imao svega 16 godina kada je ubijen. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u masovnoj grobnici Poljanci, a identificiran je u maju ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!