U centru Sarajeva na automobile zakačeni flajeri: “Zamisli ubiješ nekoga” (FOTO)

Vijesti 27. maj 202322:05 2 komentara
N1

Na parkirane automobile u centru Sarajeva večeras su prikačeni flajeri sa istaknutim natpisom "Zamisli ubiješ nekoga", a posvećeni tragičnoj nesreći do koje je u večernjim satima u petak došlo u naselju Marijin Dvor. Život je u nesreći izgubila mlada doktorica Azra Spahić, dok su još dvije djevojke povrijeđene. Osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštva KS, a prethodno je utvrđeno da je u krvi imao određeni procenat alkohola, kao i da je vozio bez vozačke dozvole, za šta je i ranije kažnjavan.

Vozače koji su svoja vozila večeras ostavili u ulici Zelenih beretki, kao i na parkingu ispred Doma Armije, u centru Sarajeva, večeras su dočekale posebne poruke i apel.

“Zamisli ubiješ nekoga -jer si vozio/la prebrzo, jer si vozio/la pod utjecajem alkohola, jer ne poštuješ pravila, jer misliš da si iznad zakona, jer divljaš svojim velikim, moćnim autom, jer te tata štiti, jer nemaš vozačku dozvolu – a voziš!”, istaknuto je na crvenom letku.

N1

Ujedno, istaknut je i apel vozačima da flajer ne bacaju, nego da ga premjeste na neko drugo vozilo.

“Hvala ti što si savjestan vozač/ica i građanin/ka”, naglašeno je uz posljednju rečenicu.

Apel je postavljen na vozila u strogom centru glavnog grada BiH, tačnije u neposrednoj blizini brojnih kafića i lokala, koji su vikendima tradicionalno puni mladih ljudi.

Do ovakve upozoravajuće poruke dolazi nakon stravične nesreće koja je kasno u petak odnijela jedan mladi život.

Podsjetimo, Armin Berberović je osumnjičen da je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju.

Do nesreće je došlo u petak u 23:30 sati u ulici Maršala Tita, a vozač Berberović (1996. godište) je u krvi imao alkohola, te je vozilom upravljao bez vozačke dozvole.

Kako je nezvanično saznao N1, on je i ranije, u nekoliko navrata, kažnjavan zbog vožnje bez posjedovanja dozvole.

Zbog nesreće je, podsjetimo, neformalna grupa studenata psihologije zakazala i mirni protest na nedjelju, a i Vlada KS je za isti dan sazvala vanrednu sjednicu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare