U četvrtak veliki dio Sarajeva bez vode zbog radova na cjevovodu kod GRAS-a, redukcija će trajati 15 sati

Vijesti 27. mar 202408:28 0 komentara
N1

U četvrtak, 28. marta 2024. godine, od 05:00 sati veći dio Sarajeva biće bez vodosnabdijevanja. Kako je saopćeno iz KJKP Vodovod i kanazlizacije, planirano je izvođenje radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava.

“Ovi veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka (kod GRAS-a)”, navode iz ViK-a.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Prema procjenama radovi će trajati 15 sati, a normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima.

“Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na dugotrajan prekid vodosnabdijevanja. Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435”, poručuju iz ViK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!