U Danu uživo gostuje i pjevač Fazlija koji je postao ambasador kulture u Austriji

Vijesti 27. okt 202312:38
N1

U “Danu uživo”, posljednjem ove sedmice, pratimo najvažnija dešavanja u BiH, regionu, ali i svijetu. O ratu na Bliskom istoku iz Aškelona uživo izvještava naš reporter Branislav Šovljanski, o izboru nove Vlade Crne Gore iz Podgorice – Vojislav Stevanović...

O presudi bivšem premijeru RS Aleksandru Džombiću za zloupotrebu položaja, dogovorima vladajuće koalicije, novim sankcijama za porodicu Dodik, prošlosedmičnom protestu u Banjaluci, tenzijama u opoziciji – za „Dan uživo“ govori predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Okončana je 6. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Tijesna većina, problemi u funkcionisanju, njegov zahtjev da Vlada FBiH proglasi pustošenje šuma terorističkim činom, inicijativa da se u FBiH omogući uvoz sjemena, kao i uzgoj i prerada industrijske konoplje – teme su za razgovor sa federalnim zastupnikom Damirom Nikšićem.

Nastavak sukoba na Bliskom istoku, podzanje tenzija u BiH i regionu, dešavanja na ukrajinskom frontu, bezbjednosnu situaciju u Evropi – analizira direktor Centra za sigurnosne studije iz Sarajeva Denis Hadžović.

O problemu nedostatka hrane, vode i energenata u pojasu Gaze, dnevnim potrebama ovog ratom ugroženog prostora – govori direktorica UN-ove agencije za palestinske izbjeglice za Evropu Marta Lorenzo.

Naš gost je danas i Fadil Fazlija, bh. folk pjevač, koji je nedavno proglašen ambasadorom kulture za Gornju Austriju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad