U Danu uživo i o situaciji na BHRT

Vijesti 05. jan 202413:07 0 komentara
N1

U “Dana uživo” ovog petka pratimo sva važna politička zbivanja u BiH i regionu, govorimo o najnižoj plati u FBiH i RS za 2024. godinu, istražujemo šta se dešava sa podacima pacijenata iz RS koji su hakovani tokom novogodišnjih praznika...

Nakon što nije održana ni peta sjednica Ustavno-pravne komisije u pitanju je i privremeno finansiranje FBiH. Ima li aktuelna koalicija rješenje za ovaj problem, slijedi li blokada federalnog Parlamenta, šta se dešava u mostarskom Gradskom odboru SDP-a – pitamo Anera Žuljevića, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Zlatna grozica trese Vareš. Za 20-ak dana kreće iskopavanje rude koja bi mogla sadržavati ovaj plemeniti metal. O uticaju ovog projekta na život lokalne zajednice, ali i ekologiju – razgovaramo sa načelnikom Vareša Zdravkom Maroševićem.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u upozorio je juče na tešku socijalno-materijalnu situaciju zaposlenih u BHRT-u, te da ako se oni ugase gasi se i internet, mobilna telefonija i ostale komunikacijske usluge. Naša gošća danas je Merima Kurtović Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Sutra je za pravoslavne vjernike Badnji dan, u nedjelju je najradosniji praznik Božić. O značaju praznika, pozitivističkom pogledu na život, religiji i društvu, suživotu na ovim prostorima – za “Dan uživo” govori sociolog Vladimir Vasić.

Aktuelne političke teme, od Dodikove najave donošenja entitetskog izbornog zakona, preko sve češćih pominjanja secesije, do novih stranaka u probosanskom političkom spektru – analizira regionalni urednik BIRN-a Srećko Latal.

Sa vama u “Danu uživo” od 16h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!