U Danu uživo i Svetlana Cenić

Vijesti 14. aug 202412:41 0 komentara
N1

"Dan uživo“ od 16:15 do 18:15h govori o rezultatima jutrošnjeg sastanka nadležnih o rješavanju plinske krize u Sarajevu koja je juče rezultirala zavrtanjem ventila, pratimo situaciju na požarištima širom BiH, uživo smo u Kosovskoj Mitrovici, gdje je situacija ponovo polarizovana nakon najave kosovskih vlasti da će most na Ibru otvoriti za saobraćaj...

Bezbjednost saobraćaja, oduzimanje automobila od višestrukih prekršilaca zakona, policajci u naseljima, popunjavanje kadra, nabavka uniformi, pripreme za SFF – teme su o kojima razgovaramo sa ministrom unutrašnjih poslova KS, Admirom Katicom.

Šta nakon što je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i državne imovine Hrvatske objavilo da ne može poništiti pravomoćne dozvole za izgradnju male hidroelektrane “Una-mlin” nadomak izvora rijeke Une, koliko je već sada ugrožen biodiverzitet u tom području, jesu li nešto su po ovom pitanju preduzele vlasti BiH – pitamo ekološkog aktivistu, predsjednika udruženja „Unski smaragdi“, nekadašnjeg direktora Nacionalnog parka Una, Amarilda Mulića.

Propast Programa reformi, „zavrtanje“ gasa Sarajevu, probleme sa budžetom u RS, nova zaduženja Vlade FBiH, kupovinu službenih automobila, stanje u javnim preduzećima – za „Dan uživo“ analizira ekonomistkinja Svetlana Cenić.

Okončana je procedura zaštite sarajevskog ćevapa kao proizvoda sa oznakom geografskog porijekla u Bosni i Hercegovini. Ono što slijedi je zaštita i u Europskoj uniji, a nakon toga i zaštita sarajevskog somuna. Donosimo priču o tome pred kraj današnje emisije.

Sa vama u „Danu uživo“ ove srijede – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!