U Danu uživo o formiranju vlasti, ko je u sukobu interesa i vremenu

Vijesti 03. jan 202313:38 0 komentara
N1

U prvom izdanju “Dana uživo” u 2023. godini nastavljamo priču o formiranju Savjeta ministara BiH, istražujemo ko je sve u sukobu interesa prema novom Zakonu koji je u Kantonu Sarajevo stupio na snagu 1. januara, govorimo o više nego neobičnim vremenskim prilikama za ovo doba godine koje posljednih dana vladaju u većini Evrope...

Šta će biti sa Nacrom zakona o minimalnoj plati ukoliko Vlada FBiH, zajedno sa Udruženjem poslodavaca i pojedinim predstavnicima granskih sindikata postigne dogovor da najniža plata u ovoj godinu bude 596 KM, može li se sa takvim mjesečnim primanjima preživjeti, hoće li biti nastavljeni protesti zbog neisplaćivanja jednokratne pomoći od 1.080 KM u pojedinim kantonima – pitamo Selvedina Šatorovića iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

Trećina globalne privrede ove godine biće u recesiji, upozoravaju iz Međunarodnog monetarnog fonda. Šta će to značiti za ionako krhku ekonomiju u BiH? Može li vlast novim zaduženjima prevazići probleme? Šta kada dugovi dođu na naplatu? Sve su to pitanja za ekonomskog analitičara Zorana Pavlovića koji je gost današnje emisije.

I u novoj 2023. nastavljeni su ratni sukobi u Ukrajini. Kako se oni reflektuju na zapadni Balkan? Napreto je i između Tajvana i Kine, ali i Irana i Izraela. Geopoliotička dešavanja komentariše vojnopolitički analitičar Neven Kazazović.

Mostarski novinar i kolumnista Faruk Kajtaz pred sami kraj 2022. oglasio se knjigom „Pisanje između redova“. O razlozima koji su ga „natjetrali“ da se oglasi i u ovoj formi, kolumnama kojima secira stanje u gradu na Neretvi, aktuelnim političkim temama – sa Farukom razgovaramo na početku „Dana uživo“ ovog utorka.

Tu su svakako i svjetske, sportske, kao i servisne vijesti.

Vaš domaćin u „Danu uživo“ od 16 do 18:30h je Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!