U Doboj Istoku nakon velikog nevremena prijavljene povrede kod građana, na snazi stanje prirodne nesreće

Vijesti 23. jun 202422:55 0 komentara
Facebook

Zbog velikog nevremena koje je jučer u popodnevnim satima pogodilo općinu Doboj Istok proglašeno je stanje prirodne nesreće, a kako su saopćili nadležni, osim materijalne štete, prijavljene su i povrede kod građana.

Na području Doboj Istoka nevremenom su najviše bile pogođene mjesne zajednice Mala Brijesnica, Velika Brijesnica i Klokotnica.

“Štete su enormne i ogledaju se u oštećenju svih vrsta objekata u privatnom i javnom vlasništvu. Također prijavljene su povrede kod više građana različitog obima i vrste”, navedeno je na zvaničnoj stranici Općine Doboj Istok.

Snažno nevrijeme pogodilo RS: U Doboju padao led veličine teniske loptice, u Banjaluci snažna kiša i grad

Stoga je općinski načelnik Kemal Bratić na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće uzrokovane gradom i kišom.

U nevremenu oštećeno 30 automobila i nekoliko kuća u Banjaluci, Opština Doboj Istok proglasila stanje prirodne nesreće

Građani, pravna i fizička lica u skladu sa donesenom Odlukom mogu podnijeti prijave o nastaloj šteti na obrascu za prijavu šteta koji se nalazi na protokolu Općine Doboj Istok i u svim Mjesnim zajednicama.

Prijave se primaju od sutra (ponedjeljak) 24. juna 2024. godine radnima danima od 8:00 do 15:00 sati narednih osam dana.

U skladu sa važećim propisima Općinska komisija za procjenu šteta će izvršiti uviđaj i sačiniti zapisnik o nastaloj šteti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!