U Gračanici sutra obilježavanje Svjetskog dana vještina za mlade

Vijesti 14. jul 202112:36 0 komentara
N1

U povodu obilježavanja Svjetskog dana vještina za mlade, koji se obilježava 15. jula, a koji je utvrđen od strane Generalne skupštine UN-a 2014. godine, u Gračanici će sutra butu organizovano osam radionica za djecu uzrasta od 6 do 15 godina u cilju njegovanja vještina koje doprinose zdravom rastu i razvoju djece i mladih.

Organizatori ovog događaja, besplatna škola rukometa “Gračanica First”, Fondacija Telemach i kompanija Telemach najmlađima će upriličiti edukativne radionice iz domena kulinarstva – gluten free kuhinja, kreiranje nakita, tradicionalnog uljepšavanje kanom, slikarstva i dekoracija, face paintinga, kreiranja dekoracija sa balonima, edukacije iz rukometa te radionica plesa.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana vještina za mlade u Gračanici, planirana je i sadnja sadnica drveta u SOS selu u Gračanici, događaj počinje u 10:00 sati, a sudjelovanje u svim radionicama je besplatno.

U okviru događaja planirano je obraćanje predstavnika lokalne vlasti, partnera projekta ali i ambasadora ovog događaja: Edine Selimović, reprezentativke BiH u odbojci, Mahira Mulalića, pobjednika takmičenja „Zvezde Granda“, Nadje Škapur, rukometašice ŽRK “Jedinstvo“ Tuzla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!