U Ilijašu uništeno 2.490 komada zaplijenjenog i predanog oružja (VIDEO)

Vijesti 21. nov 202214:00 0 komentara
N1

Uništavanje 2.490 komada prikupljenih i zaplijenjenih pušaka, pištolja i komada dijelova oružja i prateće opreme organizovano je danas u Željezari Ilijaš.

Ermin Pešto, predsjednik Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH pojasnio je da se akcija uništavanja malog i lakog oružja odvija u saranji sa policijskim tijelima iz BiH, kao i uz podršku međunarodnih partnera, primarno Evropske unije, UNDP-a i Centra za kontrolu malokalibarskog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi.

N1
N1

“Ukupno ćemo danas uništiti 2.490 komada i dijelova malog i lakog oružja. Od 2016. je ukupno uništeno 25.000 komada malog oružja, kao i dijelova. Danas uništavamo oružje koje su građani dobrovoljno predali, ili je konfeskovano kroz operativni rad naših policijskih agencija”, rekao je Pešto napominjući da je zloupotreba vatrenog oružja jedan od najvećih sigurnosnih problema u BiH.

Stoga, još jednom su apelovali na građane da nadležnima pomognu u kontroli ove oblasti, naročito zbog činjenice da se sve veći broj zloupotreba bilježi i u slučajevima porodičnog nasilja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!