U Ilijašu uhapšen S.D. zbog ‘proizvodnje i prometa opojnih droga’

Vijesti 09. jun 202115:46 0 komentara
FENA

Policijski službenici Federalne uprave policije su 8. juna ove godine na području općine Ilijaš, uhapsili osobu inicijala S. D. (1977) koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U okviru te aktivnosti, a na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je pretresanje osobe, stanova, pratećih i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Također je na području te općine izvršen uviđaj na jednoj lokaciji u vezu s kojom se dovodi osumnjičeni S.D., a na kojoj je pronađeno 17 zasada nepoznate biljke dužine do 25 cm, koje asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“.

Osumnjičeni S.D. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!