U Importanneu lažna dojava o bombi, još se vrše KDZ pregledi u SCC-u i Aria Mallu

Vijesti 24. sep 202419:14 0 komentara
N1

Nakon današnjih dojava o bombama u tržnim centrima SCC, Importanne i Aria Mall u Sarajevu vršile su se provjere koje su završene samo u jednom objektu za sada.

Kako je potvrdila glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, KDZ pregled je završen u Importanne centru dok u preostala dva još traje i to bi moglo i potrajati budući da je riječ o velikim objektima.

“U 18:30 sati završen KDZ pregled u tržnom centru Importanne, ulica Zmaja od Bosne 7. Dojava je bila lažna”, dodala je Novalić.

Osim toga, nema dovoljno kadra u MUP-u KS koji radi na KDZ pregledima pa i to utječe na trajanje provjera.

Nakon SCC-a i Importannea bomba dojavljena i u Aria Mallu, evakuisani svi iz tržnog centra

Zbog toga su i policijski službenici Federalne uprave policije na molbu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uključeni u kontradiverzione preglede (KDZ) navedenih objekata.

Novinarka N1 koja je na terenu je istakla da su dojave o bombama sva tri tržna centra primila u isto vrijeme putem maila, ali da su ih prijavljivali u različito vrijeme policiji budući da su ih svi u različito doba pročitali.

Dojavljene bombe u SCC-u i Importanneu: Dojave istog sadržaja stigle sa iste e-mail adrese

Također, radnici koji su evakuisani iz centara nisu željeli pred kamere, ali su prokomentarisali da će ovaj dan bilježiti velike gubitke budući da su vrata ovih objekata cijeli dan zatvorena.

Jučer su također bombe dojavljene prvo na Aerodromu Sarajevo pa onda i na letu Memmingen – Sarajevo kada je jedan od putnika dobio prijeteću poruku.

Obje dojave o bombama na Aerodromu Sarajevo bile lažne

Na svu sreću KDZ pregledi su pokazali da su dojave lažne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!