U KS i TK svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Vijesti 17. aug 202314:58 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL, Ilustracija

Ove godine učenici od prvog do devetog razreda osnovne škole dobit će besplatne udženike u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović objasnila je detalje, što možete pogledati u vidu ispod.

Također, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona finalizira postupke nabavke udžbenika i radnih sveski za učenike osnovnih škola. Ove je godine proširena nabavka udžbenika za engleski jezik i vjeronauku, te radne sveske/zbirke zadataka sa Spiska odobrenih udžbenika i radnih listova Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

“Školama na području Tuzlanskog kantona će, početkom naredne školske godine, biti distribuirani i nedostajući udžbenici koji se zbog oštećenja ne mogu koristiti, a bili su predmet prošlogodišnje nabavke. Udžbenici koji su bili predmet prošlogodišnje nabavke, a vraćeni su u škole bez oštećenja, koristit će se i u narednoj školskoj godini”, navode iz resornog ministarstva, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.

Svim osnovcima, za sve nastavne predmete, bit će osigurani besplatni udžbenici, kao i radne sveske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!