U namjeri da protrese fotelju Stanivukovića, Đajić bi mogao ispasti iz sopstvene: Dvije su opcije

Vijesti 06. okt 202320:14 0 komentara

U namjeri da protrese fotelju gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić mogao bi ispasti iz sopstvene. Najavio je opoziv ljutog političkog protivnika mimo stava svog političkog šefa.

Podnevni špic pred Banjalučkim SNSD-om, na ulazu tik uz OHR. Nisu protesti protiv visokog predstavnika, nego je peticija i ne protiv Šmita, nego protiv gradonačelnika.

“Vlado, Vlado. – Svaka vam čast. – Ajde lepi. – Gdje da potpišem.”

Prvi je potpisao prvi u Gradskom odboru stranke.

“Za struku.”

Vlado Đajić nastavlja da istrajava u onome dugo najavljuje.

“Narod želi da potvrdi ono što stalno nama priča, a to je da nije zadovoljan sadašnjim stanjem u Banjaluci, da nije zadovoljan Draškom Stanivukovićem i ekipom oko njega.”, kazao je Đajić.

Uvjeren u snagu stranke na terenu kaže, peticija je dodatno ispipavanje pulsa birača. Za opoziv odluku mora donijeti centrala stranke, koja prema tvrdnjama lidera SNSD-a o tome nije zauzela stav.

“Nemojte misliti da takav čovjek kao što je predsjednik Milroad Dodik takav predsjednik da će braniti ovakvog buzdovana Draška Stanivukovića od naroda.”, kaže Đajić.

Pa, hoće li lično podržati i peticiju?

“Pa on je prijavljen u Laktašima.”

Da li je do mjesta prebivališta ili nečeg drugog, ali odnosi između lidera SNSD-a i PDP-ovog gradonačelnika nešto su topliji. Njih dvojica radni dio dana počeli su susretom na „Oktobarskim pravničkim danima“, uz ozbiljna lica, ali i osmijeh, ćaskanje i za neke iznenađujuću izjavu Dodika.

“Ići sad u referendum o opozivu je veoma opasna politička stvar. To smo gledali i popustili našim ljudima u Bijeljini kada nije prošao referendum mi smo samo ojačali protivničku stranu”, kaže Dodik.

Narod bi rekao, ko se o mlijeko opeče i u jogurt duva. Gradonačelnik, ipak na Dodikovu izjavu odgovara tvrdnjom o igrokazu Vlade Đajića, ali i o neslaganjima u SNSD.

“Ono što jeste vidljivo da čak i vrh SNSD-a veliki dio gradskog odbora SNSD više od polovine apsolutno nije uz igrokaz koji pravi taj doktor.”, kaže Draško Stanivuković.

Ali, igokaz je privukao interes. Dijelom simpatizera, stranačke vojske, građana. U anketi odgovaraju i na Dodikovo kolebanje.

“Ma neće se odustati jer ne pita se Dodik, Milorad. On je predsjednik naš i mi gas vi volimo, da ga ne volimo ne bismo ga izabrali na tu funkciju, međutim narod će reći.”

Šta god rekli simnmpatizeri u anketi, kolebanje predsjednika SNSD-a nije čudno.

Darko Momić, novinar je kazao:

“On se drži onoga što naš narod kaže, koga su zmije ujedale, taj i od pertli bježi. Ono što se desilo SNSD-u u Bijeljini sa opozivom tamošnjeg gradonačelnika Ljubiše Petrovića da ni na jednom biračkom mjestu ne pobijede je nešto čega se pribojava gospodin Dodik”. 

Taj strah je još veći uz saznanje da krah teško mogao da se ispegla jer je izborna godina na pragu.

Biće, neće, biće, neće. Dvije su opcije o opozivu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, bar za SNSD. Hoće li se u opoziv trebalo bi se znati u ponedjeljak, za kada je nezvanično zakazan sastanak rukovodstva stranke sa rukovodstvom Gradskog odbora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!