U Novom danu o građanskom aktivizmu

Vijesti 15. sep 202214:27 0 komentara
N1

Tema sutrašnje izborne debate je Demografija i mladi. Na pitanja kako zaustaviti odliv stanovništva, kako podstaći natalitet i unaprijediti politike za mlade, odgovaraju: Vedrana Vujović iz DF-a, kandidatkinja za Skupštinu KS na listi Željko Komšić - Za građansku državu, Ivan Vidović, kandidat HDZ 1990 za Parlament FBiH i Alen Tucaković, kandidat SDP-a za Skupštinu KS.

Tokom predizborne kampanje donosimo primjere građanskog aktivizma. Studenti i profesor sa fakulteta Međunarodnih odnosa iz Sarajeva, pokrenuli su web stranicu manipunacija.ba. Prate medijske sadržaje, istupe i izjave političara, bilježeći sve ono što se može okarakterisati kao manipulacija. Naši gosti su profesor Adis Maksić i student Nedim Fetahović.

Mediji u regionu prenose da je Rusija navodno sa najmanje 300 miliona dolara uticala na izbore u drugim zemljama. Njemački mediji navode da se radi i o BiH. Ovo je samo jedna od tema o kojoj razgovaramo sa Mehmedom Smajićem, novinarom RTV DW.

“Street Art Ritual”, koji se sastoji od kombinacije muzičke izvedbe, performansa i izložbe skulpture, biće upriličen večeras i sutra u Sarajevu. Ideja ovog konceptualnog performansa je aktivno umjetničko djelovanje na ulicama grada Sarajeva. Cilj je između ostalog približavanje publici čija interesovanja nisu vezana za umjetnost. Autor performansa, Vanja Solaković, magistar skulpture i muzičar, gost je “Novog dana”.

Španija, Njemačka, Francuska i Poljska boriće se za titulu prvaka Evrope u košarci. Završnica šampionata u Berlinu bez Srbije i Slovenije, na startu glavnih favorita za medalje. Koliko je mogla Bosna i Hercegovina da je izbjegla grupu smrti? Kako su Poljaci srušili aktuelne prvake Evrope? Kako su Giannis i Grčka ispali sa EP? Odgovore na ova i mnogo druga pitanja kroz rezime dosadašnjeg dijela prvenstva Starog kontinenta donosimo sa komentatorom Sport Kluba, Lukom Spasovskim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!