U Novom danu o imunizaciji djece protiv velikog kašlja

Vijesti 30. okt 202315:19 0 komentara
N1

Nakon što je u BiH, u HNK-a, zabilježen slučaj velikog kašlja ili hripavca kod novorođenčeta koje je nažalost preminulo, nadležni ističu da nema mjesta panici, ali pozivaju na imunizaciju protiv ove zarazne dječije bolesti. Naši gosti su Slaven Krajina pedijatar iz Doboja i Anisa Bajramović, rukovodioc Radne jedinice za epidemiologiju, glavni kantonalni epidemiolog.

Sutra tematiziramo i imunizaciju protiv HPV-a koji je sve rasprostranjeni među populacijom, koja nije dovoljno upoznata o besplatnoj vakcinacija protiv humanog papiloma virusa za djevojčice i dječake. Naša gošća je i Aida Zujović-Ajanović, ginekologinja.

O štetnosti Tik Toka, ali i načinima prevencije lošeg utjecaja na dijete za Novi dan govori Amela Efendić , direktorica Ureda Sarajevo MFS-EMMAUS koje je radilo istraživanja o platformi. Sa Amelom razgovaramo i o inicijativi za uvođenje Amber Alert sistema u BiH.

Crna Gora je dobila novu vladu koju će predvoditi čelnik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, a njegov kabinet imat će 18 ministara i pet potpredsjednika. Nakon što je postalo izvjesno da će Spajić formirati vladu s prosrpskom i proruskom koalicijom “Za budućnost Crne Gore”, koju predvodi Andrija Mandić, procrnogorske stranke najavile su za danas protestni skup. O dešavanjima u Crnoj Gori za Novi dan govori Šeki Radončić, novinar.

Iz Kaira nam se javlja ambasador BiH u Egiptu Sabit Subašić sa najnovijim informacijama o evakuaciji 39 osoba iz BiH koje se nalaze trenutno u Pojasu Gaze.

Sa vama je sutra Sanela Dujković.

Novi dan gledajte od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!