U Novom danu o izborima, poljoprivredi, međuvršnjačkom nasilju i sportu

Vijesti 23. maj 202215:32 > 15:38 0 komentara
N1

Obezbjeđivanje novca za oktobarske izbore, nastavak pregovora o izbornom zakonu, kandidature, Novi dan donosi i ovog jutra donosi posljednja dešavanja na političkoj sceni.

U fokusu i ove teme:

Ruska invazija na Ukrajinu globalno ugrozila opskrbu hranom. U svijetu ostalo zaliha pšenice za samo 10 sedmica. Može li hrana biti novo globalno oružje kojim će se koristiti oni koji diktiraju tokove proizvodnju hrane u svijetu? Kako na ove izazove može odgovoriti BIH za Novi dan ovog jutra govorimo sa poljoprivrednicima iz cijele BIH.

Koliko ste puta čuli rečenicu “To su djeca, djeca su nemilosrdna”? Ko i zašto djeci traži opravdanje za nasilje i kako riješiti već formiran i duboko ukorijenjen problem međuvršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama? Šta znači odgovorno roditeljstvo? Šta su obavaze obrazovnih ustanova, a šta društva u cjelini? Kako promovisati zdravije životne stilove, nenasilje i rodnu ravnopravnost u osnovnim i srednjim školama za Novi dan govore regionalna direktorica CARE International Balkans Sumka Bučan, program menadžerica u Institutu za populaciju i razvoj Tijana Medvedec Hodžić i Amer Džekman – koordinator za mlade pri Institutu za populaciju i razvoj.

Fudbalski klub Sarajevo u budućnosti želi proizvoditi igrače iz vlastite škole, a kako bi to radili pokreću tri nove generacije mladih fudbalera. U studiju razgovaramo sa Aleksandrom Borojevićem i Nihadom Mujakićem.

Na gradskom trgu u Bihaću počinju prvi Dani sporta u sklopu vesele turneje 12. Plazma Sportskih igara mladih. Djeci i mladi okušat će svoju sportsku sreću, družiti se i razvijati zdrave životne navike. Tokom jutra donosimo atmosferu iz grada na Uni. Provjerit ćemo nose li Sportske igre mladih s pravom epitet najljepše sportske priče? Ena Jažić Šurković naša je gošća.

U jutarnjem programu od 08-11h sa vama je Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!