U Novom danu o pravilima izlaska iz Šengen zone: “A gdje je pečat?”

Vijesti 23. okt 202413:09 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Afera “Respiratori” i u Republici Srpskoj. U prostorijama Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a pripadnici SIPA-e i MUP-a RS-a izvršili pretrese zbog sumnji u zloupotrebu položaja. Riječ je o sumnjama u milionske ugovore koji su zaključivani tokom pandemije koronavirusa u vezi sa nabavkom medicinske opreme među kojima su i respiratori. Ivana Korajlić iz Transparency internationala BiH analizira ovu priču.

Da li vam se nekada dogodilo da prilikom izlaska iz zemalja Šengen zone u vašem pasošu nema pečata koji to dokazuje? Velikom broju bh. građana koji svoja iskustva dijele na društvenim mrežema jeste. Zašto se to događa i je li dužnost graničnih policajaca da svaki put stave pečat ili naše da insistiramo na njemu za Novi dan govore predstavnici Granične policije RH, a svoje iskustvo prilikom izlaska iz Šengen zone za Novi dan govori Nedim Sladić.

Glavni grad Bosne i Hercegovine izabran za najbolju destinaciju svijeta za 2025. godinu po izboru čitatelja magazina National Geographic. Šta je presudilo da Sarajevo bude “rame uz rame” s popularnim turističkim destinacijama poput Tajlanda, Tunisa, Irske, Australije, u Novom danu govori Edin Ogrešević – turistički vodič.

U četvrtak u SARTR-u premijerno gledamo predstavu “Oslobođenje Sarajeva” u režiji Harisa Pašovića, koja nas podsjeća na važnost borbe za slobodu. Kroz umjetnost, evociramo sjećanja na vrijeme kada je sloboda bila daleko, ali nikada zaboravljena. Dok slavimo mir i uspjeh, ne zaboravljamo hrabrost koja nas je dovela do ovog trenutka. Reditelj Haris Pašović i dio glumačke ekipe Davor Sabo i Maja Salkić gosti su Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!