U Novom danu o tome kako vratiti dignitet nastavnika u učionice

Vijesti 20. nov 202215:49 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Zdravstvo u Kantonu Sarajevo potresa veliki skandal. Pacijentima su davane lažne dijagnoze zloupotrebljene za izdavanje recepata za skupe lijekove. Ko je odgovoran za ugrožavanje života i tešku zloupotrebu podataka zdravstvenih osiguranika? Ovom temom bavićemo se i u ponedjeljak.

Slučaj profesorice Tehničke škole iz Trstenika, kojoj su đaci nasred časa izmakli stolicu, pustili je da padne, sve to snimali i smijali se, otvorio je pitanje postojanja autoriteta nastavnika u učionicama. Nastavnici iz Srbije svjedoče o prijetnjama smrću od strane učenika, prosipanju kante smeća na glavu… Da li su i nastavnici iz Bosne i Hercegovine sve češće žrtve djece delinkvenata i da li trpe pritisak od strane roditelja? Šta je dovelo do toga da status prosvetnih radnika bude na ovakav način degradiran i kako vratiti nastavnički dignitet u učionice? Naše gošće će između ostalih biti Olivera Đeorđić Nedić, profesorica geografije i demokratije iz Doboja i Adila Salibašić, profesorica BHS jezika u Drugoj gimnaziji u Sarajevu.

Vršnjačko nasilje, nasilje nad ženama, povećan broj suicida, problemi LGBT populacije – teme su kojima se u posljednjim brojevima intenzivno bavi magazin Gracija i o kojima ćemo razgovarati sa urednicom tog lista, Mersihom Drinjaković.

Počinje najveće fudbalska smotra na svijetu, kada cijeli svijet staje i sve oči gledaju prema Mundijalu. Samo osam reprezentacija može se pohvaliti da je stiglo do fudbalskog svjetskog trona, a Francuzi će pokušati postati tek treća reprezentacija u istoriji prvenstava svijeta koja je odbranila titulu, nakon Italije i Brazila. Šta mogu naši susjedi Hrvatska i Srbija napravili u Kataru, koje reprezentacije mogu otići do završnice i ko su potencijalna iznenađenja, reći će nam bivši selektor reprezentacije BiH i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Mehmed Baždarević u specijalnim minutama Novog Dana posvećenim Svjetskom prvenstvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!