U Novom danu o uslovima i subvencijama za upis u vrtiće

Vijesti 24. jul 202222:03 > 22:04 0 komentara
N1

Mnoge teme i gosti u Novom danu za ponedjeljak 25 juli.

Rođeni je Mostarac, sarajevski srednjoškolac, beogradski student, a danas živi u Pragu. Doajen novinarstva, poznato lice sa TV ekrana iz vremena bivše Jugoslavije, urednik Radija Slobodna Evropa Omer Karabeg gost je Novog dana. Analiziramo društvene i političke prilike u BIH.

U toku je konkurs za upis djece u vrtiće u Kantonu Sarajevu. Ove godine upis se obavlja elektronski. Informacije o broju popunjenih, oslobođenih mjesta – roditeljima su dostupne u svakom trenutku. Šta su uslovi za upis, ko ima prednost pri upisu, o subvencijama za Novi dan govore ministrica obrazovanja KS Naida Hota Muminović i Lea Letić – roditelj.

“A ja moram da ti se svidim bebo, bebo, bebo, a ja bih tebe samo na noć, a ti bi mene hteo” stihovi su kojima počinje najslušanija pjesma na YouTube-u u BiH. Sa preko 4 miliona pregleda u desetak dana Henny i pjesma Martini izuzetno dobro kotiraju kod slušatelja u BIH. O muzici koju mladi slušaju danas, tekstovima, porukama koje tekstovi šalju za Novi dan govore Amir Misirlić – muzički kritičar, novinar i publicista, Zlatan Fazlić Fazla – tekstopisac i muzičar, Jasmin Mušanović – reper.

Trail trčanje je spokoj u haotičnom, svakodnevnom životu pojedinca, tišina koja mu je potrebna prije nego započne svaki svoj dan prepun buke, i mir koji mu je potreban kada je je njegov um u ratu. Dvije države, mnogo planina i jedan događaj“ moto je ovogodišnjeg održanog Jahorina Ultra traila o kojem razgovaramo u Novom danu. Sanja Čeremidžić prenosi utiske i doživljaje sa traila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!