U Novom danu u petak o posljedicama zloupotrebe steroida

Vijesti 17. aug 202316:54 0 komentara
N1

U Novom danu u petak gledajte:

Dok se očekuje toksikološki nalaz višestrukog ubice iz Gradačca, u javnosti se sve više govori o raspostranjenoj zloupotrebi ilegalnih anaboličkih androidnih steroida koji su veoma štetni po fizičko i psihičko zdravlje konzumenata.

Živimo u društvu u kojem tinejdžeri misle da je poželjno piti hormone rasta, jesti sol zbog dehidracije organizma zbog koje vene na tijelu postaju izraženije i piti anaboličke steroide koje se na crnom tržištu prodaju kao bombone. O rasprostranjenom problemu koji eskalira zbog muškarcima nametnutih estetskih vrijednosti na društvenim mrežama razgovaramo sa Mahirom Fidahićem, specijalistom kliničke farmakologije sa toksikologijom i stručnim savjetnikom za doping kontrolu u Agenciji za antidoping kontrolu BiH i Gabijelom Malešević, specijalistom endokrinologije.

Mediji u regionu su prenijeli vijest da su neonacisti na istoku Njemačke protjerali jednu bosansku porodicu. Deutsche Welle je objavio razgovor sa Enisom B. koja to i potvrđuje. Šta se zaista dogodilo saznat ćemo od Mehmeda Smajića koji se javlja iz Kelna.

Nova numera Džejle Ramović novi naziv „Kazamat“, a pjesmu prati i visokobudžetni spot koji je sniman na nekoliko luksuznih lokacija. O novoj pjesmi, nastupima, planovima i boravku u Sarajevu razgovaramo sa najpoznatijom mladom zvijezdom iz BiH.

O sjajnoj sezoni Zrinjskog u Novom Danu govori bivše trener ove ekipe Sergej Jakirović, a danas šef stručnog štaba Rijeke.

Sutra će biti upriličena dodjela nagrada Srce Sarajeva na 29. izdanju SFF-a. Uživo smo ujutro na festivalskom trgu.

SFF je sjajna platforma za afirmaciju mladih filmskih stvaralaca. O tome govori i režiser koji je u Sarajevo stigao sa svojim filmom “Niska trava”. David Gašo naš je gost.

“Novi dan” je u programu od 8 do 11 sati.

Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!