U Općoj bolnici otvoren adaptiran prostor za ginekologiju i akušerstvo

Vijesti 10. maj 202316:41 > 20:55 0 komentara
Fena

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo danas je obilježen 10. maj, Dan ove zdravstvene ustanove. Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća na spomen česmu doktoru Abdulahu Nakašu po kojem ustanova nosi ime.

Na svečanoj sjednici kojoj su prisustvovali uposlenici, članovi Senata Opće bolnice, predstavnici svih nivoa vlasti naše zemlje, direktor Ismet Gavrankapetanović je podnio izvještaj o dosadašnjem radu, te planovima za naredni period.

Prisutne je upoznao o impozantnim rezultatima rada, te da je broj pregleda i usluga u svim segmentima drastično povećan, a da su paralelno uvođene i nove medicinske procedure te edukacija osoblja. Posebno je istaknuo zadovoljstvo osnivanjem Ambulante za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju, koja je jedinstvena na ovom prostoru.

Prisutnima se obratio i čestitke uputio ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini Dimitrios Papandreu (Dimitrios Papandreou), kazavši da su uposlenici ove bolnice heroji zbog svega onoga što su učinili tokom pandemije i u borbi protiv Covid-19.

Posebne čestitke je uputio direktoru Bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću, uz riječi podrške i uvjeravanja da će Vlada Grčke, ova Ambasada, a i on lično u toku mandata, uvijek stajati uz Opću bolnicu, kada to bude potrebno.

“To smo učinili i nakon rata, kada smo finansijski omogućili potpunu rekonstrukciju tada totalno razrušene Bolnice tokom opsade Sarajeva, i činili smo ponovo, simboličnom pomoći tokom pandemije kako bi bar na taj način doprinijeli vašoj herojskoj borbi u savladavanju Covid-19”, kazao je ambasador Papandreu.

Na svečanosti je dodjeljena i zahvalnica Neri Ismić za ličnu donaciju koja je pomogla u liječenju covid pacijenata tokom pandemije Covid-19, a radi se o majci tragično nastradale sugrađanke Admire, koja je prije 30 godina poginula sa svojim voljenim Boškom, kod Vrbanja mosta, saopćeno je iz Opće bolnice.

Povodom obilježavanja Dana bolnice, direktor Ismet Gavrankapetanović i načelnik Općine Centar Srđan Mandić otvorili su adaptirani prostor za specijalističko-konsultativne ambulante za ginekologiju i akušerstvo, koje su obnovljene uz finansijsku pomoć Općine Centar.

Pored toga, u prijepodnevnim satima Azra Husić-Selimović, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog je sa članovima Udruženja oboljelih od celijakije upriličila edukativna predavana pod nazivom “Celijakije nije bauk”.

Više u prilogu Dragice Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!