U ovim općinama su kandidati za načelnike iz SNSD-a osvojili najviše glasova

Vijesti 07. okt 202408:01 1 komentar
N1

Jučer su u Bosni i Hercegovini održani lokalni izbori. Prema preliminarnim rezultatima, nekoliko kandidata SNSD-a za načelnika ima ubjedljivo najveći broj glasova u nekoliko općina.

Kada je riječ o Višegradu, Mladen Đurević je, prema preliminarnim rezultatima, odnio ubjedljivu pobjedu u ovoj općini i ostao stari-novi načelnik s osvojenih 3.215 glasova. Njegovi protukandidati Sava Savić (Narodni front – Jelena Trivić) osvojio je 695 glasova, Predrag Drašković iz Srpske narodne stranke FBIH osvojio je 529 glasova, Stefan Nikitović iz SDS-Volja naroda 432, a Nemanja Šiniković iz PDP-a 180.

Još jedna stara-nova načelnica je Mila Petković. Ona je u općini Novo Goražde osvojila 504 glasa što je najviše u odnosu na protukandidate Jelenu Kovačević iz SDS-Volja naroda (osvojila 345 glasova) i Ferida Pleha iz SDP-a (osvojio 61 glas).

Dragoljub Bogdanović iz SNSD-a je načelnik općine Rudo sa osvojenih 1.124 glasa. U utrci je pobijedio Marka Novakovića iz Narodnog fronta-Jelena Trivić koji je imao 1.086 glasova.

Milan Vukadinović iz SNSD-a osvojio je novi mandat načelnika općine Foča (Republika Srpska) sa 4.647 glasova u odnosu na protukandidata Ognjena Bodirogu (SDS-Volja naroda) koji je osvojio 4.000 glasova.

Iako je borba za načelnika Foče bila neizvjesna, za Rogaticu to nije slučaj. Naime, Ninoslav Perić iz SNSD-a ubjedljivo je pobijedio na izborima za načelnika općine Rogatica sa 3.591 glasom u odnosu na Željku Ikovnić iz SDS Volja naroda koja je osvojila 1.793 glasa.

Prema preliminarnim podacima, Dragoljub Bogdanović iz SNSD-a je načelnik općine Rudo s osvojena 1.124 glasa. U izbornoj utrci je pobijedio Marka Novakovića iz Narodnog fronta-Jelena Trivić koji je osvojio 1.086 glasova.

Sinoć se nakon izlaska preliminarnih rezultata, javnosti obratio i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a koji nije krio oduševljenje. Poručio je da je ovo najbolji rezultat SNSD-a ikada na izborima.

Planirano je da CIK danas u 9:00 sati iznese i nove preliminarne rezultate glasanja nakon čega bi ova situacija mogla biti jasnija.

Dosadašnje preliminarne rezultate CIK-a možete pronaći ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare