U po bijela dana: Muškarac u Banjaluci vozio automobil sa rekordnim prisustvom alkohola u krvi

Vijesti 10. okt 202311:28 0 komentara
MUP RS/Ilustracija

Na području Policijske uprave Banjaluka, 09.10.2023. godine, evidentirano je osam krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, osamnaest saobraćajnih nezgoda u kojoma je jedno lice zadobilo tjelesne povrede i jedan požar. Policija je kod jednog vozača detektovala izuzetno veliko prisustvo alkohola u krvi kod jednog vozača.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 09.10.2023. godine oko 13,10 časova u Banjaluci, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, izvršili su kontrolu putničkog vozila kojim je upravljalo lice S.K. iz Banjaluke, koje je lišeno slobode jer je izvršenim ispitivanjem na prisustvo alkohola, utvrđeno prisustvo od 4,05 g/kg alkohola u organizmu. Lice će biti sankcionisano u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.” saopćila je policija.

Prema definiciji tolika količina alkohola u krvi klasifikuje se kao nesvjesno stanje: “Već iznad  tri  promila alkohola u krvi često se javlja nesvesno stanje. Pogotovo kod mlađih ljudi, ono može biti uvod u alkoholnu komu koja se neretko završava smrću. ” stoji u objašnjenima stručnjaka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!