U Sarajevu danas izmjena režima javnog gradskog saobraćaja zbog ‘Povorke ponosa’

Vijesti 24. jun 202308:55 0 komentara
Fena

U Sarajevu danas izmjena režima javnog gradskog saobraćaja zbog 'BH povorke ponosa 2023'

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj Sarajevo najavljena je za danas od 16 do 21 sat izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog održavanja „BiH povorke ponosa 2023“.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS a zbog ‘BiH povorke ponosa 2023’, danas od 16 do 21 sat trolejbuske linije 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero neće biti u funkciji, odnosno vozila na tim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Autobuska linija 41 Drvenija – G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice. Autobuska linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo i minibuska linija 74 Park – Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska. Autobuska linija 23a Željeznička stanica – Reljevo Dom – Dobroševići dijelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

Privremenu obustavu saobraćaja, za vrijeme prolaska kolone učesnika Manifestacije, vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!