U Sarajevu kod Vječne vatre postavljena velika zastava EU

Vijesti 15. dec 202216:20 3 komentara
Vlada KS

Na zgradu kod Vječne vatre u Sarajevu postavljena je zastava Evropske unije na inicijativu Gradske uprave i Vlade Kantona Sarajevo.

Isticanjem zastave dimenzija 12 x 6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobijanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Premijer Sarajeva Edin Forto ovom prilikom potvrdio je snažnu opredijeljenost i nastavak angažmana Vlade Kantona Sarajevo na reformskim procesima u skladu s modernim evropskim praksama.

“Kanton Sarajevo i do sada je bio predvodnik brojnih reformskih procesa po uzoru na evropske zemlje, a dugo očekivani pomak u evropskim integracijama će nam biti dodatni vjetar u leđa i dodatna motivacija da još snažnije radimo kako bi građanima osigurali standard života približan onome u Evropskoj uniji”, poručio je Forto.

Izrazio je zadovoljstvo da se u krugovima međunarodne zajednice upravo Kanton Sarajevo pominje kao pozitivan primjer napretka te da i druge sredine u BiH, uz nesebičnu pomoć KS, preuzimaju stečena iskustva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare