U Sarajevu novi skup podrške za narod Palestine: “Od 36 bolnica ostala je jedna koja radi, škole su srušene”

Vijesti 07. apr 202412:01 0 komentara
N1

U Sarajevu se danas održavaju novi mirni protesti u znak podrške Palestini i Gazi.

Želimo poslati jasnu poruku da Gaza nije sama. Otpor u Gazi je legitiman. Moćnici koji pomažu Netanyahuu u ličnom ratu su američka administracija i međunarodni saveznici. To je njegov lični rat. Oni su partneri u zločinu koji se događa u Palestini“, kazao je jedan od učesnika današnjeg skupa.

Oni ubijaju svaki oblik života tamo. Puno je bolesnika, od 36 bolnica ostala je jedna koja radi. Više nema škola niti univerziteta, sve je srušeno“, poručio je također jedan od učesnika današnjeg skupa.

Protesti se održavaju na platou preko puta Vijećnice, na Trgu Prve brigade policije, a planirano je da traju sat vremena.

N1
N1
N1
N1
N1

Organizatori su ranije naveli kako se protest organizuje kao izraz solidarnosti sa stanovnicima ovih područja koji se suočavaju sa teškim situacijama i kršenjem ljudskih prava.

“Protest ima za cilj da podigne svijest o nepravdi i nasilju kojem su izloženi Palestinci i stanovnici Gaze te da se zatraži poštovanje njihovih osnovnih prava na miran život, slobodu i pravdu”, saopćili su organizatori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!