U Sarajevu se obilježava 6. godišnjica ubistva policajaca, Katica poručio: Nećemo zaboraviti Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Vijesti 26. okt 202413:05 0 komentara
N1

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović svirepo su ubijeni 2018. godine u pokušaju krađe automobila, kada su kradljivci na njih ispalili više hitaca.

Danas su se porodica i kolege prisjetili ovog tragičnog događaja, dok se još iščekuje da odgovorni budu procesuirani. Marko Trifković je sporazumno priznao krivnju za ubistvo, a sudi se Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu.

Povodom godišnjice ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, obratio se ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica koji je kazao kako je policijski posao specifičan.

“Ovaj posao rade ljudi koji vole ovaj poziv, koji taj poziv vide kao način da pomažu svojoj zajednici i takav vam je svaki policijski službenik. koji iskreno pristupa svom poslu. Mi se danas sjećamo Adisa i Davora, koji su se borili protiv organizovanog kriminala, to ne smijemo zaboraviti. Oni su poginuli na službenom zadatku, mi se njih sjećamo i nećemo ih zaboraviti. Od nadležnih pravosudnih organa očekujemo odgovarajuću kaznu za odgovorne, onu koja će donijeti bar minimum pravde, a posebno za porodicu poginulih policajaca. Isto to očekujem i za slučaj u Bosanskoj Krupi, da se potpuno sve izvede na čistac, da se odgovorni adekvatno kazne”, poručio je Katica.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!