U Sarajevu se pojavile zmije, građani uznemireni: Jesu li opasne po stanovništvo

Vijesti 11. okt 202212:58 2 komentara
Općina Centar

Nakon poziva stanovnika sarajevskih naselja Ciglane i Koševo zbog pojave zmija, iako to nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, saopćili su iz Općine Centar, danas su predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Centar i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo obišli navedena naselja kako bi se definisali koraci za postupanje ali i ustanovilo da li postoji opasnost po stanovništvo.

Tokom obilaska terena zaključeno je da zmije koje su primijećene u blizini stambenih objekata nisu otrovne te u tom smislu ne predstavljaju opasnost po zdravlje i sigurnost ljudi. Kako je navedeno, nije moguće ustanoviti iz kojeg pravca su zmije došle, ali u narednom periodu stanje na terenu će se pratiti te poduzimati mjere i aktivnosti kako ne bi dolazilo do ovakvih pojava.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo poručili su da je u narednom periodu planirana i jesenska deratizacija, te da će se posebna pažnja obratiti prilikom tretiranja ovih naselja.

Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar

Podsjetimo, proteklih dana stanovnici sarajevskih naselja Ciglane i Koševo snimili su dvije zmije koje su se pojavile ispred stambenih zgrada i na parkingu. Građani su uznemireni i rekli su da do sada nisu nikada na ovom području ništa slično vidjeli.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare