U Sarajevu skup podrške žrtvama u Ukrajini, izmjena režima saobraćaja

Vijesti 09. maj 202208:33 > 08:34 1 komentar
N1

U 11:55 sati danas ispred Vječne vatre i Spomenika ubijene djece Sarajeva biće održan skup podrške žrtvama ruske invazije na Ukrajinu koju organizuju Udruženje svjedoka i žrtava genodica i Pokret Majki enklava Srebrenica i Žepa.

Munira Subašić, predsjednica udruženja “Pokret Majki enklava Srebrenice i Žepa” za N1 je kazala da oni kao žrtve genocida apsolutno razumiju žrtve u Ukrajini i okupljanjem u Sarajevu žele im pružiti podršku i poručiti im da nisu sami.

“Neshvatljivo je da se ubijaju djeca, djeca koja ništa ne znaju ni ko su ni šta su. Oni trebaju da uživaju u životu, rahatluku, ali im to ne daju. Mi žrtve gecodima u Srebrenici ih apsoultno razumijemo i nažalost u 21. stoljeću svjedočimo ovako užasnim scenama iz Ukrajine”, navela je za N1 Subašić.

Majke Srebrenice za N1: Dođite u ponedjeljak na skup podrške žrtvama u Ukrajini

Zbog skupa podrške biće privremena izmjena režima saobraćaja za danas, u vremenu od 11:55 do 13 sati.

Izmjena režima saobraća sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na saobraćajnici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Koševo.

Za vrijeme važnosti ovog rješenje, prevoznici će prilagoditi održavanje javnog prevoza (u definisanom terminu tramvajski saobraćaj će preusmjeriti na okretnicu Skenderija) kao i izvršiti blagovremeno obavještavanje putnika o nastaloj promjeni.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare