U Skelanima služen parastos za ubijene Srbe, najmlađa žrtva bio je petogodišnji Aleksandar Dimitrijević

Vijesti 16. jan 202413:38 0 komentara
SRNA

Kod Centralnog spomenika u Skelanima kod Srebrenice služen je parastos za 305 Srba iz ovog mjesta i okolnih sela stradalih u proteklom ratu, od kojih je 69 ubijeno na današnji dan 1993. godine.

Parastosu koji je služio sveštenik skelanski Srđan Lalovići, osim članova porodica ubijenih i velikog broja građana, prisustvovao je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Petko Rankić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić, te brojne delegacije opštinskih i regionalnih udruženja.

U Skelanima i drugim okolnim selima su 16. januara 1993. stradala  su 34 srpska civila i 35 pripadnika Vojske Republike Srpske u sukobu sa pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Među stradalima bilo je i djece i žena.

Najmlađa žrtva bio je petogodišnji Aleksandar Dimitrijević, a njegov brat Radislav imao je 11 godina. Gordana Sekulić ubijena je na mostu, a njena dva sina su preživjela i danas žive u Srebrenici sa ocem Mirkom.

Tada maloljetni Cvetko Ristić iz Kušića ostao je bez cijele porodice, kuće i imovine. Ubijeni su mu roditelji, sestra, a bratove posmrtne ostatke još nije pronašao, piše Srna.

Za zločine počinjene u Skelanima niko nije odgovarao.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!