U toku sastanak stranaka u Mostaru, kakva će odluka biti donesena?

Vijesti 01. feb 202111:42 > 11:55 0 komentara
N1

U hotelu Bristol u Mostaru u toku  je sastanak stranaka koje su ušle u Gradsko vijeće Mostaru, a u organizaciji BH Bloka.

Prema utvrđenim rezultatima najviše vijećnika u Gradskom vijeću Mostara će imati Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH), ukupno 13, dok će Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) imati 11 vijećnika, BH. bloku pripada šest, Hrvatskoj republikanskoj stranci tri, a Prvoj mostarskoj partiji i listi „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ po jedan mandat.

Prva sjednica Gradskog vijeća Mostara trebala bi se održati najkasnije do petka, 5. februara nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila službene rezultate izbora u ovom gradu te su oni objavljeni u Službenim novinama 22. januara.

Po Statutu Grada Mostara prvu sjednicu Gradskog vijeća saziva najstariji vijećnik, a to je ovoga puta Tomislav Primorac, koji je izabran s liste HDZ-a BiH.

Na prvoj sjednici novoizabrani vijećnici će prihvatiti certifikate, te položiti zakletvu.

Prema statutu, na prvoj sjednici Gradskog vijeća bira se predsjednik i  dva zamjenika predsjednika iz reda gradskih vijećnika.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!