Poginuo Ukrajinac koji je nosio grb Republike BiH

Vijesti 30. sep 202217:56
Screenshot/TW

Rat između Rusije i Ukrajine nije ni izbliza gotov i svakim danom sve više odnosi mladih života. Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od Bogdana Murina, ukrajinskog vojnika koji je bio inspirisan bosanskom borbom za nezavisnost i slobodu 90-ih.

“Danas je umro moj prijatelj Bogdan. Bio je advokat, volio je anime i bio je jako zabavan. Na ruksaku je nosio oznaku Republike Bosne i Hercegovine. Rekao mi je da ga je inspiriralo kako su Bosanci branili našu zemlju 90-ih i želio se prisjećati toga. Neka mu je vječna slava”, napisala je njegova prijateljica Irena Janjić i u objavi priložila fotografiju Bogdan, koji je na svom ruksaku nosio grb Republike Bosne i Hercegovine.

Bogdan je poginuo u Harkivskoj oblasti i imao je 23. godina. Prilikom biranja oznaka na uniformi odlučio se za grb Republike Bosne i Hercegovine i oznaku u bojama sadašnje zastave BiH (fotografija ispod).

N1

Smatrao je kako je Armija RBiH herojska i nosio je ovu oznaku da ga inspiriše u borbi protiv ruskog agresora. Htio je posjetiti BiH, ali i druge slavenske zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad