U većem dijelu BiH saobraća se po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu

Vijesti 16. jan 202209:31 0 komentara
Anadolija

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu, saopćeno je u nedjelju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Posebno skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Bihać – Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac – Drvar, Ključ – Sanski Most, autoput Zenica – Tarčin, kao i puteve na širem području: Sarajeva, Žepča, Maglaja, Kiseljaka, Viteza i Gračanice.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!