U Velikoj Kladuši uhapšen pedofil i serijski silovatelj, navodno silovao 19-ogodišnjaka, građani mu uništili vozilo

Vijesti 07. nov 202318:59 0 komentara
GP Maljevac

Ranije osuđivani silovatelj Senad Mustedanagić uhapšen je u Velikoj Kladuši, nakon što je policiji prijavljeno novo krivično djelo silovanja.

Glasnogovornik MUP-a USK kratko je za N1 potvrdio da je Mustedanagić lišen slobode, te da mu je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje na krivično djelo silovanja.

Kako piše portal Cazin Net, ovaj put se tereti za prisilni spolni odnos sa 19-ogodišnjim mladićem.

Prema pisanju ovog portala, Mustedanagić je, navodno, namamio mladića u svoj stan gdje ga ja prisilio na spolni odnos. Prema njihovim nezvaničnim saznanjima, Mustedanagić i žrtva su radili u istoj firmi u Velikoj Kladuši.

Upravo ispred te firme nalazio se automobil Peugeot 206 u vlasništvu Mustedanagića koji je, nakon hapšenja Mustedanagić, demoliran od građana Velike Kladuše, te ispisan riječima poput “pedofil” i “peder”, prenio je portal GP Maljevac.

Naročito uznemiruje činjenica da je Mustedanagić višestruki povratnik u činjenju ovakvih krivičnih djela, a on je, kako prenosi portal GP Maljevac, otkriven 2010. godine kada je 14-godišnji učenik ispričao kako ga je zlostavljao trener košarke. Nakon jednomjesečnog pritvora pušten je na slobodu što je iskoristio i pobjegao je u Zagreb gdje je zbog silovanja dječaka također osuđen na 16 godina zatvora.

U međuvremenu, dok je boravio u Zagrebu, Kantonalni sud u Bihaću ga je osudio na 12 godina zatvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!