Ubijeni Anel Kršo iz Sarajeva u kaznenoj evidenciji ima čak devet pravosnažnih presuda za različita djela

Vijesti 11. jun 202413:38 1 komentar
Ubistvo Vilosnovo F.Z./N1
Ubistvo Vilosnovo F.Z./N1

U Prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek traje kriminalistička obrada nad osumnjičenim muškarcem N.S. (1992.) iz Sarajeva, koji je jučer iz vatrenog oružja usmrtio muškarca A.K. (1985) iz Sarajeva na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

“Nakon kriminalističke obrade lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo”, potvrdila je to danas novinarima portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je 39-godišnji A.K. od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela.

S druge strane, ističe Novalić, osumnjičeni za ubistvo N.S. u kaznenoj evidenciji nema ni jedno zavedeno djelo do jučerašnjeg kada je iz vaternog oružja pucao i usmrtio A.K. Njegovu smrt na licu mjesta jučer je u 17.01 sati konstatovala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Potom je o ovom incidentu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem i uviđajnom ekipom.

Nakon završenog uviđaja, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili 32-godišnjeg N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Kako je poznato ubijen je Anel Kršo. Dok je osumnjičeni za ubistvo Nihad Sarajkić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare