Učenici naselja Gora u KS od jučer ne idu u školu zbog ukinutog prijevoza

Vijesti 17. sep 202113:53 0 komentara
Roditelji se okupili ispred područne škole

Djeca iz Mjesne zajednice Gora u općini Vogošća od jučer ne idu u školu jer nemaju obezbijeđen prijevoz. Za N1 jedna od predstavnica roditelja je ispričala o čemu je zapravo riječ, navodeći da će roditelji, ukoliko se ovaj problem ne riješi u ponedjeljak, 20. septembra, održati protestno okupljanje i blokirati saobraćaj.

Sagovornica nam je ispričala da su djeca samo prvi dan početka nastave imala osiguran prijevoz, a da se već 15 dana njihovi roditelji snalaze na koji način će ih odvesti u školu s obzirom na to da je jedina autobuska linija koja je saobraćala već duže od 40 godina do MZ Gora najednom ukinuta, kako tvrdi, bez bilo kakvog objašnjenja.

“Tim autobusom su se vozili i građani i djeca, a mi sada ne znamo zbog čega je ta linija ukinuta. Njime su se vozili učenici iz donjeg dijela MZ Gora (magistralni put M17, dionica Vogošća – Kamenica), ali on više ne postoji. Tražili smo pojašnjenja, obratili smo se i Općini Vogošća, ali vjerujte svako priča svoju priču. Prvo govore da nema autobusa jer je GRAS u lošem stanju, ali evo vidim da ostale linije ovdje u naseljima rade”, pojasnila je.

Dalje ističe da je MZ Gora oduvijek bila slabo saobraćajno povezana kako sa samom Vogošćom tako i sa gradom, pa tako roditelji od jučer ne šalju djecu u školu jer nemaju način da im svaki dan osiguraju prijevoz.

“Tako da djeca koja idu u školu u Semizovac, Vogošću pa i Sarajevo ne idu u školu, samo ona koja pohađaju ovdje područnu školu Gora za koju prijevoz nije potreban idu u školu. Roditelji su inače nekoliko puta razgovarali i dogovarali se kako da riješe ovu situaciju, a ukoliko se ništa ne poduzme, u ponedjeljak, 20. septembra ćemo održati proteste i blokirati saobraćaj na magistralnom putu M17 kod područne škole Gora”, poručila je naša sagovornica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!