Učenik devetog razreda pretučen kod škole: U besvjesnom stanju prevezen u UKC

Vijesti 01. dec 202212:071 komentar
Izvor: N1

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš pretučen je i ostavljen na ulazu u dvorište.

Sve se desilo kasno uveče 29. novembra, a kako saznaje Srpska.info, njega je napao vršnjak u dvorištu škole i teško pretukao i oborio na zemlju.

Povrijeđeni dječak je pronađen navodno u besvjesnom stanju te je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske. Kako su Glasu Srpske rekli u UKC, ne navodeći ime povrijeđenog, učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja.

“Prema podacima Klinike za dječiju hirurgiju, pacijent, za kojeg ste poslali upit, zadobio je povredu glave, zbrinut je, dijagnostički obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u ovoj Klinici”, rekli su u UKC.

U Policijskoj upravi (PU) Banjaluka potvrdili su da im je 29. novembra prijavljeno da je povrijeđen učenik devetog razreda u banjalučkom naselju Lauš te da je obavljen uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka. Tužilac je naložio da se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da u cilju zaštite istrage i djeteta ne mogu da govore više informacija o ovom slučaju.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen potvrdio je da su se poslije nastave potukla dva učenika u dvorištu škole.

“Odmah po saznanju preduzeli smo sve neophodne mjere i obavijestili policiju i Centar za socijalni rad. Škola će preduzeti sve u skladu s zakonom da se ovakve stvari spriječe i ovaj slučaj završi na najbolji mogući način”, rekao je Popržen.

Ovo je drugi slučaj nasilja među učenicima u Banjaluci u poslednjih nekoliko dana. Četrnaestogodišnji đak Osnovne škole “Ivo Andrić” pretučen je prije šest dana. Njega je nakon nastave sačekalo oko 20 srednjoškolaca koji su ga okružili i odvojili od drugara dok ga je jedan napadač tukao.

Sve se desilo zbog ranijih razmirica između dva maloljetnika. Dječak je noć prije napada znao da će se nešto sprema jer je dobio SMS poruku u kojoj je pisalo ‘Sutra veče ispred škole “Ivo Andri攑.

Kako je rekao njegov otac, dječak to nije ozbiljno shvatio i nije to prijavio roditeljima niti nastavnicima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar