Udri brigu na veselje: Avion sletio u Mostar, slavilo se uz mažoretkinje

N1

Prvim čarter avionom iz Katowice na mostarski aerodrom danas je sletilo 144 putnika te tako i prvi put povezao Mostar i Poljsku.

Taj događaj svečano se obilježio uz rukovodstvo mostarskog Aerodroma, predstavnike gradske vlasti, Turističke zajednice, a manifestaciju su upotpunile mostarske mažoretkinje i kulturno-umjetničko društvo.

N1

Rezanjem torte, uprava aerodroma zajedno s gradonačelnikom najavila je oživljavanje aerodroma.

“Iznimna mi je čast i zadovoljstvo sto smo uspjeli potpisati ovaj ugovor uz sve nedaće, s velikim entuzijazmom uspjeli smo i nastavljamo s oporavkom i poslovnim razvojem u svim segmentima. Uspostavili smo zračni most između Poljske i BiH i letjet će jednom tjedno s današnjim danom”, izjavio je direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Da nije tužno, bilo bi smiješno

Ne čudi sto slijetanje ovog aviona predstavlja senzaciju, s obzirom na to da aerodrom godinama posluje s ogromnim gubicima i opstaje isključivo zahvaljujući budžetskim sredstvima svih nivoa vlasti iz Federacije BiH.

N1

Podsjetimo, 2021. godini kroz mostarski aerodrom prošlo je svega 1944 putnika uz 102 leta, a u 2020. je imao 58 zaposlenih radnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare